Specialized – årets elsykkelmerke 2022

Specialized – årets elsykkelmerke 2022

Specialized er årets elsykkelmerke 2022, akkurat som i fjor, og året før. Vi gratulerer Specialized, de tok årets sier med god margin ned til Haibike på andreplass.

Årets elsykkelmerke 2022 - Specialized

Hvert år spør vi medlemmene av facebook-gruppen “eMTB Norge – elektriske terrengsykler” om hvilket merke deres elsykler er. Vi spør altså ikke om hvilket elsykkelmerke de liker best, eller hvilket merke de mener er det beste. Undersøkelsen gir oss en indikasjon på hvilket merke som er mest populært og selger best i det elektriske terrengsykkel-miljøet i Norge.

Specialized er årets elsykkelmerke 2022
Vi testet siste versjon av Specialized Levo tidlig i år

Resultat

Årets elsykkelmerke 2022

Det var totalt 516 stemmer i årets undersøkelse, noen færre enn i fjor. Og det er totalt 45 merker på lista, like mange som i 2021. Dette er femte gang vi gjennomfører denne undersøkelsen, og det er interessant å følge utviklingen. Som i alle tidligere undersøkelser finner vi Haibike, Specialized og Merida på topp 3. Disse merkene er alle tidligere vinnere av kåringen. Men i år har for første gang et nytt merke blandet seg inn i topp 3. Scott deler tredjeplassen med Merida. Focus og Trek ligger ikke langt bak.

2022 Specialized Kenevo SL
Vi har testet 2022 Specialized Kenevo SL

Tidligere vinnere

Her finnes vinnere og resultatlister fra de foregående kåringene.

2021: Specialized
2020: Specialized
2019: Merida
2018: Haibike

Artikler