Specialized – årets elsykkelmerke 2021!

Specialized – årets elsykkelmerke 2021!

Tidligere år har vinneren blitt kåret i slutten av året. Men det er morsommere å kåre vinneren mens det fortsatt er noe igjen av året! Derfor valgte vi å fremskynde kåringen. Og i år, som i fjor, kan vi gratulere Specialized som årets elsykkelmerke.

Hvert år spør vi medlemmene av facebook-gruppen “eMTB Norge – elektriske terrengsykler” om hvilket merke deres elsykler er. Vi spør altså ikke hvilket elsykkelmerke de liker best, eller hvilket merke de mener er det beste. Undersøkelsen gir oss en indikasjon på hvilket merke som er mest populært og selger best i det elektriske terrengsykkel-miljøet i Norge.

Specialized Kenevo SL har formodentlig bidratt til at Specialized er årets elsykkelmerke 2021.
Specialized sin nye Kenevo SL er en 2022-modell, likevel har den bidratt til salget i 2021.

Resultat

Det var totalt 599 stemmer i årets undersøkelse, rundt 60% flere enn i fjor. Og det er totalt 45 merker på lista. Dette er fjerde gang vi gjennomfører denne undersøkelsen, og det er interessant å følge utviklingen. Som i de tre foregående undersøkelsene så er det Haibike, Specialized og Merida som utgjør topp 3. Disse merkene er alle tidligere vinnere av kåringen. Men det er interessant å se at det begynner å bli mange eiere av merkene lenger ned på lista også. Focus, Scott, Trek og Cube skiller seg også ut med et høyt antall eiere. Ingen har hatt en større økning enn Scott, som er opp fra 13 stemmer i fjor til 48 i år.

Tidligere vinnere

Her finnes vinnere og resultatlister fra de foregående kåringene.

2020: Specialized
2019: Merida
2018: Haibike

Artikler