Årets elsykkelmerke 2020

Årets elsykkelmerke 2020

Hvert år gjennomfører vi en uhøytidelig spørreundersøkelse i facebook-gruppen «eMTB Norge». En høy andel av medlemmene i denne gruppen er stisyklister. Vi spør hvilket merke det er på medlemmenes elsykler. Vi spør altså ikke hvilket merke de liker best, men hvilket merke de har valgt å kjøpe. På bakgrunn av denne undersøkelsen kårer vi årets mest populære emtb-merke i Norge. Resultatet fra tidligere kåringer finnes her.

Vi kan gratulere Specialized med seieren i 2020. De har vært med og kjempet i toppen de foregående årene, og i år ble det endelig deres tur. De tar seieren med god margin. Slik ser resultatlisten ut. Den viser plassering, sykkelmerke og antall stemmer.

resultatliste

Konkurransen tetner til

Vi synes det er interessant å følge utviklingen i disse årlige avstemmingene. Specialized, Merida og Haibike har alltid ligget langt foran de andre merkene. Men for 2020 ser vi at det begynner å bli et bra antall stemmer på de andre merkene også. På 4. plass finner vi Trek med 27 stemmer, de har nærmet seg tet-trioen betydelig i år. Merker som Orbea og Santa Cruz er nå inne i topp 10, i 2019 var de mer eller mindre ikke-eksisterende.

Vi gratulerer Specialized som vinner av denne høyst uhøytidelige konkurransen. De er årets emtb-merke hos emtb.no.

Årets emtb-merke 2020 er Specialized.

Tidligere vinnere

2019: Merida
2018: Haibike

Artikler