Bosch lanserer Smart eBike System og større batteri

Bosch lanserer Smart eBike System og større batteri

Har du sett at Bosch nå bruker navnet BES? Det står for “Bosch eBike System”, eller “Bosch eBike Smart system”. I dette smart-systemet finner vi en ny eBike Flow-app, nytt display og fjernbetjenings-enhet. Samt et nytt 750Wh batteri. Bosch Performance CX gen4-motoren er foreløpig den eneste motoren som er tilpasset Smart System. Motoren yter og oppfører seg som 2020 Performance CX gen4 motoren, men den er oppdatert for å kunne brukes med Smart System.

PowerTube 750 batteri

På tross av at det ikke har kommet battericeller med økt kapasitet så lanseres det stadig større batteri til elsykler. Bosch oppgir lite teknisk info om batteriet i sin pressemelding, men de oppgir at vekten er 4,4 kg. Dette er rundt 800 gram tyngre enn deres 50 cellers 625Wh batteri. 750Wh batteriet er derfor etter all sannsynlighet 36V og 60 celler.

2022 Bosch PowerTube 750 batteri

Får de plass til dette i dagens rammer? Nei, batteriet er noe lenger. Bosch Smart System fungerer heller ikke med tidligere Bosch-system, batteriet har nye kontakter og innfesting. Mindre batterier og svakere motorer vil bli lansert senere.

eBike Flow app

Når vi testet Bosch Performance CX gen4 motoren var det stort sett kun én ting vi klaget på. Vi savnet en app hvor vi kunne justere motorassistansen, det ville gjort motoren mer fleksibel. Og nå er app’en endelig her. Flow kobler automatisk opp mot Bosch sin kontroll-enhet og tilbyr følgende funksjoner:

  • “Over the air” oppdatering av firmware, ny funksjonalitet vil komme over tid
  • Tilpassing av motor-assistanse
  • Automatisk registrering av sykkelturer
  • Integrasjon mot fitness-apper, f.eks Apple Health
  • Integrasjon mot kommende “IoT” tjenester (Internet of Things)
2022 Bosch eBike Flow app

LED Remote control unit og Kiox 300 skjerm

Den nye fjernbetjeningen er litt større enn den som ble brukt med Kiox-displayet frem til nå. Vi ser helst at skjermer for fjernbetjening er minst mulig på en emtb. Men den nye LED Remote-enheten er likevel interessant fordi sykkelen kan nå brukes uten Kiox-displayet. LED Remote gir info om assistansenivå og batterkapsitet, og den brukes selvfølgelig til å skifte mellom assistansenivåene.

2022 Bosch Smart System Kiox 300 and LED Remote

Kiox 300 ligner på den gamle Kiox-skjermen, men alt av knapper er borte. LED Remote brukes til å styre Kiox 300 skjermen. Man trenger denne for å vise ting som fart og avstand, Bosch sier også at den kan vise fitness-info.

Tilgjengelighet

Bosch Smart System er etter planen på markedet før jul.

Nyheter