Canyon Torque:ON CF får endelig EP801 motoren

Canyon Torque:ON CF får endelig EP801 motoren

Den nye Canyon Torque:ON CF ble lansert tidligere i år. I motsetning til den nye Spectral:ON CF/CFR kom Torque:ON CF med den gamle Shimano EP8 (800) motoren. Canyon fortalte at Torque:ON CF var designet for å bruke den nye EP8 (801), men de sa ikke når dette ville skjed.

Det skjer nå. 2024 Canyon Torque:ON CF ligger nå for salg med EP801-motoren. De gamle modellene med EP800 ligger også ute, bare så det er nevnt. Mitt inntrykk er at noen har avventet eller valgt bort Torque:ON pga EP800 motoren.

EP800 hadde sine styrker, og jeg hadde selv aldri problemer med holdbarhet. Det var en meget sterk motor ved lav tråkkfrekvens, her var det kraftig forsterking av rytterens tråkk. Motoren var samtidig veldig enkel å kontrollere med maksimal assistanse. Men det ble klaget på at EP800 mistet motorkraften ved høyere tråkkfrekvens, og på at den reduserte assistansen ved rett over 24 km/t. Motorer fra konkurrentene kunne gå rundt 26 km/t før kraften ble redusert. Dette kunne man merke om man syklet i en gruppe med elektriske terrengsykler, det kunne bli slitsomt å holde følge på f.eks transportetapper.

Canyon Torque:ON CF 9

Shimano har adressert dette med EP801. Den har mer motorassistanse ved høyere tråkkfrekvens, og den gir full kraft opp til nærmere 26 km/t. Med EP801 får man også tilgang til flere funksjoner i app’en og motoren har fått kraftigere forsegling av kranklagere. Dette burde gjøre Torque:ON CF til en enda mer interessant sykkel. Les mer om EP801 her.

Nyheter