Nye Canyon Neuron:ON – en Spectral Light?

Nye Canyon Neuron:ON – en Spectral Light?

Fjorårets Canyon Neuron:ON var en stisykkel med 130 mm dampervandring, laget for enklere stier. Den var en relativt lett sykkel med 29″ hjul, en komfortabel sykkel for lengre turer.

Den nye 2023 Canyon Neuron:ON CF byr på 140 mm dempervandring, 10 mer enn den gamle. Bokstavene «CF» indikerer at sykkelen har en karbonramme. Canyon har gjort små endringer på bakhjulsopphenget. Neuron:ON skal fortsatt være en tråkkeffektiv sykkel, men dempinga bak er nå mer aktiv og komfortabel på stien. Canyon økte nylig dempervandringen på Spectral:ON til 155/160 mm, dermed laget de plass til en mer kapabel Neuron:ON.

Canyon Neuron:ON CF
2023 Canyon Neuron:ON CF

Canyon Neuron:ON CF geometri

Rammegeometrien er også justert for å gjøre Canyon Neuron:ON litt grovere. styrevinkelen er nå 65.5*m det finnes endurosykler med like slak front. kjedestag-lengden har vokst betraktelig, opp fra under 440 mm til 450. Det synes jeg var overraskende, Canyon har alltid levert sykler med skikkelig korte kjedestag. 450 mm er riktignok ikke veldig langt for en sykkel med 29″ hjul. Disse endringene gjør at kjedestag-lengden blir brukbart lang med sine 1.256 mm i størrelse L. Dette er enda en indikasjon på at den nye Neuron:ON er en mer kapabel stisykkel.

To motor-alternativer

Canyon har nylig introdusert sykler med Bosch-motorer. Den nye Neuron:ON CF får også Bosch-motor. Neuron:CF 7 fås med enten et 625 eller 750 Wh batteri, CF 8 kommer kun med 750 Wh kapasitet. Disse batteriene er fastmontert i ramma, de er ikke avtakbare.

Neuron:ON 6 derimot, innstegsmodellen, kommer med fjorårets aluminiumsramme og 130 mm vandring. Denne leveres med den nye Shimano EP6 85 Nm motoren. Jeg synes det er et godt valg for en innstegsmodell! Shimano EP6 er litt billigere og like god som de dyrere motorene fra 2021/2022. Les mer om Shimano EP6 her. Neuron:ON 6 leveres med et innvendig, avtagbart 630 Wh Shimano-batteri.

2023 Neuron:ON har det såkalte Bosch Smart System med Performance CX 85 Nm motoren. «Smart System» motoren er både behagelig og kraftig, og den har blitt meget enkel å kontrollere med maks motorkraft. Smart System inkluderer også støtte for app. Her kan man justere motorkraften, få navigasjon til turer, med mer. Man kan også abonnere på GPS-sporing av sykkelen, noe som kan være til hjelp om den skulle bli stjålet.

Orbea Rise fra Unaas

Tilgjengelige modeller

Syklene er tilgjengelig for bestilling fra lanseringstidspunktet. Neuron:ON 6 leveres altså med fjorårets aluminiumsramme, det holder vekta oppe og prisen nede, de to andre CF-modellene er betydelig lettere.

  • Neuron:ON 6 630Wh: 43.999 kr
  • Neuron:ON CF 7 625Wh: 55.699 kr
  • Neuron:ON CF 7 750Wh: 57.999 kr
  • Neuron:ON CF 8 750Wh: 64.899 kr
Neuron:ON spesifikasjoner

Mine tanker

Jeg enkelte emtb’er med mellomlang dempervandring har vært litt rare. Flere av dem har vært ganske like sine søsken med 150-160 mm vandring. Det var vanskelig å se fordelen med å velge modellen med mindre vandring ettersom den var like tung. Sykkelen ble ikke merkbart kvikkere og mer leken av å redusere dempervandringen. Jeg tror derfor at Canyon har utviklet Neuron:ON CF i riktig retning. Slakere geometri og mer dempervandring gjør Neuron:ON CF til en mer allsidig og kapabel emtb, nesten som en «Spectral:ON light».

Nyheter