Specialized lanserer Kenevo SL

Specialized lanserer Kenevo SL

Specialized satt selv ut et rykte om en ny Kenevo når de lanserte en ny Levo tidligere i år. Vi kjenner jo Kenevo. “No shuttle required” sa Specialized når den ble lansert, de indikerte dermed at Kenevo kunne brukes til utforsykling. Hva med Kenevo SL, er den også laget for de bratteste motbakker og utforkjøringer?

2022 Specialized Kenevo SL

Kenevo Super Light

Nei, den er ikke det. Specialized har følgende å si

Bruk kraften til å ta stisyklingen til det neste nivået med Kenevo Super Light og dra på over de villeste stiene som aldri før. Kenevo SL er laget av stisyklister for stisyklister og er en e-MTB i en klasse for seg selv.

Dette er en allsidig stisykkel altså. Med 170 mm vandring og 29″ hjul både fremme og bak, burde Kenevo SL være en meget kapabel sykkel i utforkjøringene. Rammegeometrien indikerer det samme. Men med den svakere Specialized SL 1.1 motoren inviterer den kanskje ikke til å sykle rett opp utforanlegget. På tross av sine 35Nm er dette en overraskende kraftig motor som henger godt med når man holder jevn fart i litt lengre klatringer. Vi har tidligere testet motoren i Levo SL.

Betydelig lettere

Specialized oppgir at Kenevo SL er 5,5 kg lettere en den grovere Kenevo med kraftigere motor. Vekten oppgis ikke, men når Specialized oppgir ca 23 kg for den grovere Kenevo Comp med aluminiumsramme så burde Kenevo SL veie rundt 18 kg. Og dette synes vi er interessant! Vi likte godt Levo SL, men savnet i blant den stabiliteten en tyngre elsykkel kan gi i utforkjøringene. Kenevo SL er en betydelig grovere sykkel. Kanskje byr denne på økt selvtillit i utforkjøringene samtidig som vekten holdes nede?

En viktig årsak til den lave vekten er batteriet. Kenevo SL har samme batteri som Levo SL. Det sitter et batteri med 320 Wh kapasitet fastmontert i ramma. Rekkevidden kan utvides med et mindre batteri på 160 Wh, dette plasseres i flaskeholderen.

2022 Specialized Kenevo SL S-Works

Geometri

En annen ting som ser interessant ut er rammegeometrien. Den nye Specialized Levo har justerbar rammegeometri og meget interessante geometri-tall. Det samme har nye Kenevo SL.

Specialized Kenevo SL geometri
Klikk for å forstørre

Det er totalt 6 forskjellige måter å sette opp Kenevo SL. styrevinkelen kan settes til Steep, Middle eller Slack. krankhushøyden kan settes til High eller Low. kjedestaglengden vil variere mellom 442 og 447 mm. Styrerørsvinkelen vil variere mellom rekordslakke 62,5* og fortsatt ganske slakke 64,7*. akselavstanden varierer mellom 1276 og 1298 mm for størrelse S4, som tilsvarer Large. Utviklingen går stadig mot lenger sykler og slakkere styrevinkel, og Specialized fortsetter utviklingen. Man kan lure på om det går for langt på ett eller annet tidspunkt, men dette ser lovende og interessant ut.

Modellene

Kenevo SL lanseres i to modeller, Kenevo SL Expert og Kenevo SL S-Works. Begge leveres med karbonramme. I tillegg blir det mulig å kjøpe S-Works rammen løst.

Specialized S-Works Turbo Kenevo SL

Kr 164.999

Specialized Turbo Kenevo SL Expert

Kr 111.499

Kenevo SL S-Works rammesett

Kr 81.999

Specialized tilbyr også rammesett, med demper, motor og batteri. Vi er glade for å se dette og håper flere produsenter følger etter.

Nyheter