Santa Cruz Bullit – ny, større og grovere

Santa Cruz Bullit – ny, større og grovere

Synes du den nylig lanserte Santa Cruz Heckler MX hadde for lite vandring og for lite batteri? Da er kanskje den nye elektriske Bullit sykkelen for deg.

Santa Cruz Bullit XT kit

Utstyr

Santa Cruz Bullit har blandede hjulstørrelser, slik Heckler MX har. Det betyr Maxxis Minion DHR 27.5×2,4″ bak og Maxxis Assegai i størrelse 29×2,5″ fremme. Alle modeller har Rockshox Super Deluxe dempere og grove gafler med 38mm innerbein. Santa Cruz Bullit har 170 mm dempervandring både fremme og bak. Selv innstegsmodellen “Bullit R” er godt utstyrt med solide komponenter.

Santa Cruz Bullit bronze

Motor og batteri

Men det er en ting innstegsmodellen ikke har, den nye Shimano EP8-motoren. På samme måte som Heckler-modellene, må man opp på “S-kit” for å få EP8-motor. Men alle modellene får det store batteriet, også Bullit R. Heckler-rammen er ett år gammel og har ikke plass til det lange 630 Wh batteriet. Men Bullit-rammen er helt ny og Santa Cruz velger å bruke det store batteriet her. Og jeg tenker at dette er et godt valg. Nå tilbyr Santa Cruz sykler med to batteristørrelser. Heckler fremstår som en kvikk sykkel for hopping og herjing, mens Bullit kanskje føles noe mer stabil og litt tyngre å manøvrere. Men vi har ikke testet syklene, så det gjenstår å se.

Pris

I min omtale av 2021 Heckler så sa jeg at prisen ikke var alt for ille. Og det er jo litt rart å si når man må ut med nærmere 100.000 kroner. Men sammenligner man utstyrsnivå mot flere andre merker som er store på emtb så er Santa Cruz konkurransedyktige. Prisen på Bullit ligger 5.000 kr over Heckler. Det er mye penger ja, og jeg vet ikke hva jeg synes om innstegsmodellen. Når man først bruker ca 80.000 kr så vil i alle fall jeg ha den nye Shimano-motoren, ikke den svakere Shimano E7000.

  • Bullit R-kit 79.000 kr
  • Bullit S-kit 94.000 kr
  • Bullit XT-kit 100.000 kr
  • Bullit X01 rsv kit 120.000 kr

Spesifikasjoner og geometri

Santa Cruz Bullit specs
Santa Cruz Bullit specs
Santa Cruz Bullit geometry
Nyheter