Specialized tilbyr nå begrensing av batterilading

Specialized tilbyr nå begrensing av batterilading

Vi har lenge visst at lithium-batteri degraderes raskere om de blir ladet til og oppbevart ved 100%. Produsentene har ikke sett på dette som et stort problem. Batteriene holder uansett sykkelens levetid, eller i det minste ut garanti-tiden. Men, hadde det ikke vært kjekt å kunne styre ladingen likevel? Så man kan føle seg litt tryggere når garantien løper ut. Og kanskje kan batteriet brukes videre når man kjøper ny sykkel?

Turbo System oppdatering

Specialized har nå sluppet en ny oppdatering for sitt “Turbo system”, her kan man velge at batteriet skal lades til maks 80%. Dette fungerer fint for langtids-oppbevaring av batteriet. Og Specialized sier at de fleste eierne ikke bruker 100% av batteriet på tur. Dermed holder det fint å lade til 80% for mange av oss.

Hvor finner jeg dette?

De som eier en Specialized elsykkel kan få denne funksjonen ved å laste ned siste versjon av Mission Control app’en, versjon 3.11. Om du ikke finner “charge limit”:

Your bike may require a full system update, including a battery and display update, to enable this feature. This update needs to be applied by an authorized Specialized retailer*. Please contact your retailer to schedule an appointment. Once completed, you can enable Charge Limit in Mission Control.

Specialized

Mitt inntrykk

Man kan hevde at det ikke er noe problem å lade til 100% og jeg vil ikke advare mot å gjøre det. Men det er fint å ha muligheten til å begrense ladingen. Jeg kan ikke se en eneste ulempe med en slik funksjon. Det var på tide at noen introduserte dette!

Joda, Giant har hatt begrensing av lading i flere år allerede, men det var en 60% grense for oppbevaring av batteriet. En 80% grense er mye mer anvendelig. Men hvorfor gi seg der? Hvorfor ikke la oss velge mellom 70, 80 og 90% i app’en?

Nyheter