Nye 2023 Scott Solace eRide – grussykkel

Nye 2023 Scott Solace eRide – grussykkel

Når vi snakker om elektriske terrengsykler så tenker vi automatisk på fulldempede stisykler. Men terrengsykkel er mye mer enn det. For mange av de som sykler i skogen for tur, transport eller naturopplevelsen sin skyld så er kanskje ikke en fulldempet stisykkel det beste valget. En såkalt “gravel-sykkel”, eller grussykkel er lettere og krever mindre vedlikehold.

Scott Solace eRide er lett

Ikke overraskende kommer Solace eRide med den lille TQ HPR50 motoren. Vi synes dette var en god match med Scott Lumen eRide, og vi forestiller oss at motorsystemet passer veldig godt til en lett grussykkel som Solace eRide. Den lette og kompakte motoren bidrar til at toppmodellen, Solace eRide 10 kun veier 12,5 kg, mens Solace eRide 20 veier 13,3 kg. Solace eRide kommer også som landeveissykkel, da reduseres vekten på eRide 10 til 11,8 kg. Det er lett, min første landeveissykkel fra 2005 veide 11kg.

Endurance og grus

Noen vil påpeke at Scott allerede har en elektrisk landeveissykkel, Scott Addict eRide. Solace eRide er en litt lenger, mer komfortabel og mer stabil sykkel, en såkalt “endurance-sykkel”. Landeveisversjonen av Solace har fremgir og lettere komponenter mens grusvarianten har ett krankdrev samt grovere dekk og girsystem.

2023 Scott Solace eRide 10 landevei-versjonen
2023 Scott Solace eRide 10 landevei-versjonen

God rekkevidde

Man får naturlig nok ikke det største batteriet på så lette sykler. TQ-batteriet har 360Wh kapasitet. Vi forventer god rekkevidde fra dette batteriet. En gravelsykkel tråkker mye mer effektivt enn en grov fulldemper. Mye av syklingen foregår over 25km/t på slike sykler, da er ikke motoren lenger aktiv. Det er selvfølgelig perfekt for rekkevidden! Det er knapt noe indre motstand i TQ-motoren, så Solace eRide bør være fin når man sykler uten motorhjelp og.

Selv om man sykler en tråkkeffektiv grussykkel så er det tilfeller hvor man ønsker høy batterikapasitet. Skal man sykle hele dagen, eller sykle i terreng med mange høydemeter så vil man selvfølgelig bruke motoren. Scott Solace eRide har plass til to flaskeholdere i ramma. Den ene kan byttes ut med et 160Wh batteri for økt rekkevidde.

Modeller

Toppmodellen Solace eRide 10 er topp utstyrt med Zipp 303 Firecrest karbonhjul og Sram Force AXS trådløst girsystem. Dette koster selvfølgelig, prisen er 139.990 kr. Solace eRide 20 fremstår som et litt mer fornuftig valg, med en prislapp på 99.990 kr. Til den prisen får man fortsatt en godt utstyrt sykkel, med karbonstyre og trådløst Sram Rival eTap girsystem.

Nyheter