Shimano EP8 – en prøvetur på den nye EP801

Shimano EP8 – en prøvetur på den nye EP801

Jeg fikk muligheten til å teste den nye Shimano EP8-motoren, EP801. Det var en kald dag med is og snø over alt. Det var langt fra ideelle forhold, men jeg måtte jo gripe muligheten. Jeg prøver å formidle hvor stille motoren er i videoen under.

Støy?

Testsykkelen er en 2022-modell med en ettermontert ny EP8-motor. Jeg ser ikke nærmere på sykkelen ettersom den egentlig ikke finnes. Når man tråkket var støynivået ganske bra på den gamle EP8 (EP800). Den var mer stillegående enn de foregående Shimano-motorene, og jeg synes lydnivået var lavere sammenlignet med Bosch Performance CX.

Det blir ganske mye bråk når jeg sykler med piggdekk på is og isete snø. Men jeg er ikke i tvil, rasle- og klakkelydene er borte på den nye EP8. Dette er nå en av de mer stillegående motorene med full motorkraft. Jeg har selvfølgelig ingen anelse om lyden kan komme tilbake over tid.

Fortsatt enkel å kontrollere

EP8 var alltid enkel å håndtere i teknisk terreng, selv i høyeste assistansemodus. Den nye EP8 er ikke noe dårligere. Om noe så er den bedre, men det er vanskelig å slå fast uten å sammenligne direkte. Men jeg er ganske sikker på at 2023-motoren oppfører seg bedre. Motoren føles sterk over et større register. Den virker sterkere ved høyere tråkkfrekvens.

Førsteinntrykk

Den nye EP8 gjør ingen ting dårligere enn den gamle. Men den gjør enkelte ting bedre, som støy og kraft ved høyere turtall. Dette er nå blant de mer stillegående emtb-motorene i “full-kraft” kategoriene. I lettvektskategorien finnes det enda mer stillegående motorer.

Produkttester Tester