Nye 2022 CANYON SPECTRAL:ON CFR og CF

Nye 2022 CANYON SPECTRAL:ON CFR og CF

Spectral:ON modellene ble oppdatert med innvendig batteri for et par år siden. Siden den gang har Spectral:ON kun vært tilgjengelig med karbonramme, og dette fortsetter for 2022. Den nye Spectral:ON veier mellom 21,94 kg og 23,95 kg. Vi har laget en video om sykkelen, se den gjerne, eller les videre under.

Nytt batteri

Canyon har laget to batteri til Spectral:ON CFR of CF, disse har 720 Wh og 900 Wh kapasitet. Vekten oppgis til 3,84 kg for det minste batteriet. Dette er relativt lett. Shimano sitt 630 Wh batteri har vi veid til 3,79 kg. 900 Wh batteriet oppgis til 4,75 kg. Alle Spectral:ON CF/CFR modellene fås med begge batteriene, men størrelse Small kommer kun med 720 Wh.

Estimert rekkevidde for Canyon 720 Wh og 900 Wh batteriene

Canyon-batteriene er en del av Shimano sitt serviceprogram, det betyr at sertifiserte Shimano-verksted håndterer ettermarked og eventuell garanti på disse. Dette er en stor fordel for et direktesalg-merke som Canyon. De nye batteriene bygges med 5 Ah battericeller i 21700-formatet. Vi synes underrøret er usedvanlig slankt når vi sykkelen i profil, det ser veldig bra ut. Når man ser sykkelen forfra eller bakfra så oppdager man at underrøret også er usedvanlig bredt. Canyon har pakket batteriene på tvers, slik at batteripakken blir usedvanlig flat og bred.

Ny batteri-integrasjon

Det er nok en overdrivelse å si at batteri-integrasjonen er ny. Men Canyon er så vidt jeg vet de første som bruker denne løsningen på en Shimano-motorisert sykkel. Motoren tiltes oppover i framkant, med 30* vinkel. Da blir det plass til batteriet foran og under motoren. Vi tror Canyon måtte gjøre det slik for å få plass til det lange 900 Wh batteriet. Det er uansett en fin løsning.

Shimano EP8 motoren er tiltet opp i framkant. Dette gir plass til batteriet foran/under motoren.

En slik batteri-integrasjon krever kun en mindre åpning bunnen av ramma. Det sparer en del vekt ved at man slipper den tradisjonelle løsningen med et stort og langt hull i underrøret. Denne store åpningen svekker rammens stivhet og rammen må forsterkes. Ved å løsne to skruer kan batteriet tas ut, det føres ned og ut av ramma. Canyon forteller at det er en enkel operasjon. Men fjerning av batteri er enklere på sykler der batteriet vippes inn og ut av ramma. Vi tror uansett ikke at det betyr noe for de fleste.

Løsningen ligner på den Specialized har brukt i mange år. Til og med den magnetiske Rosenberger-kontakten er den samme som Specialized bruker. Denne kontakten kobler sammen motor og batteri. Specialized har forbedret denne kontakten og gjort den mer vanntett de siste årene. Canyon hevder at de har designet en vanntett løsning på sin kontakt.

Canyon Spectral:ON sin nye batteriintegrasjon
Den magnetiske Rosenberger-kontakten

To forskjellige karbonrammer

Canyon lanserer i første omgang en Spectral:ON CFR LTD og en Spectral:ON CFR. Dette er de to dyreste modellene som begge får den dyreste CFR-ramma som oppgis til 2,88 kg. Resterende modeller kommer med den såkalte CF-ramma som veier 3,18 kg. Stivhet og fleks skal skal være den samme for begge rammene.

2022 Canyon Spectral:ON CFR
2022 Canyon Spectral:ON CFR

Rammene er designet med 155 mm vandring bak, og syklene leveres med 150 mm vandring framme. Canyon velger som vanlig blandede hjulstørrelser på Spectral:ON, 29″ framme og 27.5″ bak.

2022 Canyon Spectral:ON CF8

Oppdatert geometri

“Still playfull. Now more capable.” sier Canyon i sin beskrivelse av sykkelen. Og vi synes dette høres lovende ut. Tidligere Spectral:ON versjoner har hatt usedvanlig korte kjedestag. Kombinert med en relativt bratt styrevinkel har derfor akselavstanden vært ganske kort. Vi likte godt Spectral:ON 7 som vi testet i 2019. Dette var en morsom, leken og engasjerende sykkel, men den var ikke like allsidig eller trygg i grovere terreng. Og det er greit, vi trenger slike sykler og. Men Canyon hevder altså at de nå har laget en leken sykkel som er mer stabil.

2022 Canyon Spectral:ON CF og CFR geometri

Den nye modellen har fått 5 mm lengre kjedestag på 440 mm. styrevinkelen er redusert med 1 grad, ned til 65.5*. Sykkelen leveres med 150 mm gaffel, men rammen er godkjent for 160 mm. Da reduseres styrevinkelen til 65*. Rammens lengde, eller “reach” er økt med 25 mm for hver rammestørrelse. I sum betyr dette at akselavstanden har økt betydelig. Det er all mulig grunn til å tro at den nye modellen er en mer kapabel sykkel ja.

2022 Canyon Spectral:ON CFR LTD
2022 Canyon Spectral:ON CFR LTD

Leveringstid på Canyon Spectral:ON CF/CFR

Det er toppmodellene med CFR-ramme og 900 Wh batteri som leveres først. De kan bestilles umiddelbart i alle markeder unntatt USA. 720 Wh variantene kommer i mai.

  • Spectral:ON CFR LTD (strl S): 116.999 kr
  • Spectral:ON CFR LTD (strl M-XL): 120.199 kr
  • Spectral:ON CFR (strl S): 95.799 kr
  • Spectral:ON CFR (strl M-XL) 98.899 kr
2022 Canyon Spectral:ON CFR LTD

Spectral:ON CF slippes i mai, prisene kommer nærmere lanseringstidspunktet.

  • Spectral:ON CF 9
  • Spectral:ON CF 8
  • Spectral:ON CF 7
2022 Canyon Spectral:ON CF8

Spesifikasjoner

Alle detaljer om CFR og de kommende CF-modellene finnes i listen under, trykk for å forstørre. Her er også vekt oppgitt, for eksempel innstegsmodellen CF 7 med 720 Wh batteri oppgis til 23,04 kg.

2022 Canyon Spectral:ON CF og CFR spesifikasjoner
Trykk for å forstørre
Nyheter