Er Shimano EP8 en upålitelig elsykkel-motor?

Er Shimano EP8 en upålitelig elsykkel-motor?

Vi ser det er endel snakk om kvaliteten på Shimano EP8 i forum og kommentarfelt. Noen hevder det er en farlig motor som er utsatt for krankaksel-brudd. Noen sier det er en upålitelig motor som sliter med programvare-feil. Vi ser også påstander om at dette er en svak motor.

Vi har ikke noe godt inntrykk av hvor pålitelige de forskjellige motorene er, vi kjører sjelden en sykkel over lang tid. Så vi tok kontakt med 4 lokale butikker, eller skal jeg si 3!? Alle er store butikker som har mange elsykler innom sine verksted, for det meste Bosch og Shimano, og noe Yamaha. Vi presenterer oppfatningen til de personene vi pratet med, dette er ikke et bevis på noe. Ingen av butikkene hadde statistikk på motorsystem solgt vs motorer som kommer tilbake med feil. Svarene får du i denne videoen.

Motorkraft?

Hva med motorkraft? Vi har tidligere sammenlignet Bosch Performance CX 85 Nm mot Shimano EP8 85 Nm i denne videoen.

Artikler