YT introduserer Uncaged 9, en ny Decoy MX modell

YT introduserer Uncaged 9, en ny Decoy MX modell

YT Decoy MX Uncaged er en ny modell for 2022. Sykkelen har samme ramme som dagens YT Decoy Core-modeller, men utstyret er selvfølgelig annerledes. “Uncaged” er navnet YT bruker på spesialmodeller som produseres i et begrenset antall.

Mine tanker om YT Decoy MX Uncaged 9 finnes i videoen under.

Utstyr

YT har valgt Öhlins-demping på Uncaged 9, med 170 mm vandring framme og 165 mm bak. Ellers har den Shimano XT 12-delt girsystem, Crankbrothers hjulsett og Maxxis-dekk. Motoren er Shimano EP8. Denne Decoy-modellen har tilnavnet MX, dette betyr blandede hjulstørrelser med 29″ framme.

Batteriet har en kapasitet på 540 Wh. Det har vært snakk om et 700 Wh batteri, og jeg mailet YT og spurte om dette, men jeg fikk dessverre ikke svar. Rammen er forøvrig av karbon og YT oppgir vekten til 23,5 kg uten pedaler i strl S.

Geometri

Decoy MX Uncaged 9 har tilnærmet samme geometri som dagens Decoy MX Core-modeller. Det er marginale avvik på noen tall. Jeg antar dette skyldes at Öhlins-gaffelen er en tanke lenger enn Fox-gaflene, altså et noe lenger “a-c” mål.

Priser og levering

YT opplyser ikke om norske priser. Men med dagens kurs blir €6.999 ca 69.000 kroner. Så antar jeg det blir frakttillegg og noen kroner ekstra pga høyere moms-sats i Norge enn i Tyskland. Sjekk ut YT sine nettsider for pris. YT sier ikke noe om levering, kanskje er sykkelen mulig å bestille allerede fra lanseringstidspunktet.


Orbea Rise fra Unaas
Nyheter