Frivillig tilbakekalling av Specialized 2.1 Rx motoren

Frivillig tilbakekalling av Specialized 2.1 Rx motoren

Direktøren for Specialized sendte nylig ut er brev om utbedring av Specialized 2.1 Rx motoren. Denne motoren finnes på den siste utgaven av Levo (2019-2020) og den nye Kenovo (2020). Tilbakekallingen gjelder en programvare-oppdatering av disse modellene.

Specialized har lenge vært kjent med at enkelte kunder har hatt feil på selv nesten nye motorer, og enkelte eiere har hatt feil på flerfoldige motorer. Specialized har jobbet med å kartlegge årsaken til feilene, som de kaller uakseptable. Og det har vist seg å være komplisert. Sykkelteknikk, terreng og klima påvirker hvilke motorer som feiler. Det ble blant annet avdekket en feil i programvaren som førte til at motoren overbelastet motor-beltet i veldig korte øyeblikk.

Denne nye programvaren er nå tilgjengelig hos alle norske Specialized-forhandlere. Specialized inviterer eiere av 2019/2020 Levo og 2020 Kenevo til å kontakte sin forhandler og avtale tid for gratis programvare-oppdatering.

2021 Specialized Levo S-Works med Specialized 2.1 Rx

2021 Levo og Kenevo blir levert med utbedret motor. 2021-motoren har blant annet fått et forsterket motor-belte og oppdatert innfesting av svinghjulet. Specialized utvidet også den internasjonale garantien på motoren fra 2 til 4 år. I Norge er man uansett beskyttet gjennom forbrukerloven og 5 års reklamasjonsrett.

Nyheter