Hvor mye bråker en elsykkel-motor?

Hvor mye bråker en elsykkel-motor?

En elsykkel er stillegående, blir man passert av en elsykkel så oppleves støynivået omtrent som for en tradisjonell sykkel. Men som rytter hører man i de aller fleste tilfeller litt lyd fra motoren. Vi har sammenlignet lydnivået fra 7 forskjellige elsykler og vi rangerer dem som følgende, fra minst til mest lyd.

  1. Specialized 2.1 Rx
  2. Dyname 3.0 (Rocky Mountain)
  3. Specialized SL 1.1
  4. Bosch Performance CX (gen4, 2020)
  5. Panasonic GX0
  6. Giant Syncdrive Pro 2019 (og sannsynligvis Yamaha PW-X)
  7. Shimano Steps E8000

Lyd er tildels en subjektiv opplevelse, man kan oppleve enkelte frekvenser mer påtrengende enn andre. Vi har laget en video hvor vi sammenligner lydnivået, slik at man kan gjøre seg opp sin egen mening.

Lyd også når man ikke tråkker

Noen motorer kan også lage litt lyd når man ikke tråkker. Lyden oppstår gjerne når man har litt fart i rufsete utforkjøringer. Denne lyden drukner gjerne i annen lyd, slik som støy fra dekk, drivverk og rasling fra kabler. Det har vært snakk om støy fra 2020 Bosch Performance CX motoren. Vår oppfatning er at en sykkel med denne motoren ikke nødvendigvis oppleves som så mye mer bråkete enn gjennomsnittet, men den vil aldri være blant de mest stillegående. Vi har laget en video om dette også.

Produkttester Tester