Test: 2020 Moustache Samedi 29 Game 4

Test: 2020 Moustache Samedi 29 Game 4

Moustache Game 4 er en ny modell for 2020. Som så mange andre produsenter har Moustache bygget en ny og oppdatert sykkel rundt den nye Bosch Performance CX motoren. Se en test av motoren her. Rammen, som huser et 625 Wh stort batteri i underrøret, er slank og pen. Og batteriet er enkelt å ta inn og ut. Sykkelen kommer med slangeløst oppsett og veier 24,7kg inkludert pedaler.

Geometri

Testsykkelen er størrelse Large og har et reach-mål på 448mm. Dette er ganske så kort for en Large, men det betyr ikke at sykkelen er veldig liten i størrelsen. Game har en litt slakk setevinkel på 74*. Det betyr at avstanden mellom sete og styre er ganske normal, på tross av det litt lave «Reach» målet. Når man sitter på sykkelen føles den som en Large. Når man reiser seg på sykkelen kan man imidlertid oppleve ramma som litt kompakt. Og det er flott. Alle rammer skal ikke være lavest mulig og lengst mulig. Moustache Game 4 har en litt oppreist og komfortabel sittestilling, og det er noe mange vil sette pris på.

2020 Moustache Game geometri

kjedestagene på 460mm er noe lange, men fortsatt innenfor normalen. Det betyr at sykkelen klatrer godt. Om man ikke trekker setet alt for langt bak på setepinnen så kan man enkelt sykle opp bratte bakker uten å måtte jobbe for å holde framhjulet på bakken. Game 4 er meget god i klatringene. Godt hjulpet av den sterke Bosch-motoren. I tillegg sørger det 12-delte Sram SX girsystemet for god tilgang på lette gir.

Tråkker godt

På flatene kan man sitte komfortabelt og tråkke effektivt. Sist jeg testet en Moustache-sykkel ble jeg overrasket over hvor godt dempinga bak fungerte. Og det fungerte like god denne gangen. Moustache har sin egen demper som er merket «Just Moustache». Jeg er gjerne skeptisk når jeg ser ukjente demper-komponenter på en sykkel, men det er det ingen grunn til i dette tilfellet.

2020 Moustache Game 4

Sykkelen er meget tråkk-effektiv og stabil. Det føles nesten som vi sykler på et jevnt underlag med en stramt oppsatt demper. Men dempinga bak er i høyeste grad aktiv og vi blir litt overrasket over å se hvor mye av dempervandringen vi faktisk har brukt. Slike tråkkeffektive bakhjulsoppheng kan gjøre demperen mindre fintfølende og treg når man tråkker hardt over rufsete terreng. Men vi opplevde kun en gang i løpet av hele testperioden at bakhjulet hang litt igjen når vi tråkket over en hindring på stien. Og da har vi ingen grunn til å klage. Jeg synes det er gøy at man får samme gode ytelse fra bakhjulsopphenget på innstegsmodellen Game 4 som på toppmodellen Game 10.

Nedover

Dessverre får vi ikke den samme gode ytelsen fra gaffelen. Og det skulle jo bare mangle. Game 4 er tross alt den rimeligste modellen i serien og den er utstyrt med Rockshox 35 Gold RL. Dette er en solid og stødig gaffel som tåler bra med juling i røffe utforkjøringer. Men den gir oss ikke den samme kontrollen som dyrere gafler gir. 35 Gold RL er uansett et godt valg på en slik sykkel. Med 160mm dempervandring, 29″ hjul og kraftige Shimano MT520 bremsene greier Moustache Game 4 seg godt nedover.

2020 Moustache Game 4

Konklusjon

Dette er en solid og gjennomført sykkel med mye gode komponenter. Særlig bremsene og dempinga bak overbeviser. Sykkelens vekt er forholdsvis bra, men den kan oppleves litt tung i noen situasjoner. kjedestagene flytter rytterens vekt litt fremover og det blir litt tyngre å løfte framhjulet i utforkjøringene. Men kjedestagene gir også gode klatreegenskaper, og de gir godt sving-grep takket være fin vektfordeling mellom hjulene. Moustache Game 4 er en komfortabel og trygg sykkel som takler hard kjøring på grove stier.

Spesifikasjoner

Kr 59.000
Veid til 24,7 kg med pedaler

Frame: Game, 6061 T4-T6 Alloy, w/160mm travel, Boost & smart Flip-Chip for geometry adjust
Fork: RockShox 35 Gold RL, 160mm travel, 15x110mm Boost, 44mm Offset
Rear shock: Moustache Magic Grip Control 160, 2-position platform, dynamic control of rebound, Trunion mount, 205x65mm

Motor: Bosch Performance Line CX 250W – 75 Nm
Battery: Bosch PowerTube 625Wh
Charger: Bosch 4Ah
Display: Bosch Purion

Rear derailleur: Sram SX Eagle, 12-speed
Chainring: Sram SX Eagle, 34T, direct mount
Cassette: Sram PG1210 Eagle, 11-50T
Chain: Sram SX Eagle 12-speed w/Powerlock
Shifters: Sram SX Eagle, 12-speed, Single Click
Crankset: Moustache, Alloy, 165mm
Brakes: Shimano, MT520 hydraulic disc brakes
Rotors: Shimano, 203mm front & rear

Hubs: Moustache, 28H, Boost
Rims: Moustache Alloy 29″, double wall, 33mm width, Tubeless
Tires: Maxxis Assegai 29×2.50, foldable

Saddle: Moustache, Ergonomic
Seatpost: Moustache dropper-post w/remote lever, 31.6mm (S=100mm, M=120mm, L=150mm, XL=170mm travel)
Seat clamp: Moustache, Alloy 34.9mm
Handlebar: Moustache, Alloy 780mm, 15mm rise, 9° backsweep, 5° upsweep
Stem: Moustache, Alloy 3D forged, 50mm
Headset: FSA, No 57B
Grips: SB3, Race One Lock
Sizes: Small, Medium, Large, X-Large

Sykkeltester Tester