Nysgjerring på elektrisk terrengsykkel? Nå kan du leie en

Nysgjerring på elektrisk terrengsykkel? Nå kan du leie en

En god elektrisk terrengsykkel er en betydelig investering. Det er også en stor investering for butikkene som selger dem, derfor kan det være vanskelig å finne demosykler. For flere av oss er det uaktuelt å skulle kjøpe en elektrisk terrengsykkel uten å ha prøvd en først. For noen kan det også være en idé å leie en elektrisk terrengsykkel fremfor å eie en. Da slipper man utfordringer med vedlikehold eller lagringsplass, og man kan stadig prøve nye modeller.

Flere norske reisemål tilbyr korttidsleie av elsykler, på steder som eksempelvis Beitostølen og Vågå. Men du trenger ikke dra på ferie for å prøve elsykkel. Det dukker nå opp flere bedrifter som leier ut elektriske terrengsykler. Jeg har pratet med to slike bedrifter, Trye og Offroad E-bike Adventure.

Trye

Trye er en nystartet bedrift som holder til i Mjøndalen og ved Holmenkollen. Hans K. Nilsen, daglig leder i Trye AS forteller at de synes sykling med elektriske terrengsykler er utrolig morsomt og tenker at dette er noe flere vil like. Men en elektrisk terrengsykkel koster endel, og terskelen for å prøve blir dermed ganske høy. Vi ønsker å senke terskelen. I en oppstartsfase inviterer vi folk til å komme og teste en elsykkel og betale det de synes opplevelsen er verdt. Om man ikke liker det kan man takke for lånet etter en liten stund, om man elsker det kan man sykler rundt i timesvis på stiene rundt Voksenåsen eller i Mjøndalen. Om du ikke ønsker eller kan ta turen til Trye så tilbyr de utkjøring av sykler til kunder som ikke bor alt for langt unna. Se mer info om utkjøring av leiesykkel på www.trye.no.

Trye drives av Simon (t.v) og Hans

Det kan være vanskelig nok å få testet en elektrisk terrengsykkel i Oslo-området, men det er nok enda vanskeligere for de som bor på mindre steder rundt i landet. Kanskje har Trye en stor kundegruppe utenfor hovedstaden? Hans forteller at de er veldig fornøyd med fasilitetene og den fine beliggenheten på Voksenåsen og i Mjøndalen. Men de synes det er viktig å dekke en større del av landet. I fellesferien planlegger derfor Trye en tur fra sør til nord, fra Kristiansand til Lofoten kanskje.

-«Vi vil kjøre rundt i 15 dager, med en varebil pluss tilhenger fulle av elektriske terrengsykler. Følg med på våre nettsider www.trye.no og på vår instagramkonto @tryemtb for mer info om turnéen vår. På den måten håper vi å få en flott tur rundt i landet hvor vi møter mennesker som er interessert i elektriske terrengsykler. Også håper vi selvfølgelig at vi får syklet mange fine stier» forteller Hans.

Trye har også et ønske om å prøve såkalte «pop up shops» hvor de reiser rundt og setter opp midlertidige utleiebutikker. Men i disse Korona-tider ønsker de å gjøre en vri på dette. I steden for at folk skal samles rundt en pop-up-butikk så ønsker man at folk melder sin interesse i forkant, også kjører Trye ut og leverer sykler når det er nok interesse fra et område. I første omgang gjelder dette tilbudet for alle som bor innen for en radius på 3 timer fra Oslo. Folk kan melde sin interesse på trye.no.

I tillegg er Trye i dialog med samarbeidspartnere om utplassering av elsykler. Allerede nå kan folk ta turen til Tempelseter Fjellstue i nærheten av Norefjell og leie sykler. Det er et fint stinett der, et nett som videreutvikles i sommer. Her kan man få seg en fin tur på høyfjellet med en elektrisk terrengsykkel.

Trye er i full drift hele året, og i dagens situasjon har de egne rutiner for desinfisering av syklene både før og etter utleie.

Offroad E-bike Adventure

Dette er et firma som drives av Peder Hammer, han har drevet utleie av elektriske terrengsykler i Oslo siden høsten 2019. Peder jobber med ski vinterstid og holder derfor sykkelutleien stengt under skisesongen. Offroad E-bike Adventure er nå i ferd med å etablere seg i Rønningen Folkehøyskoles lokaler på Grefsen i Oslo. Folkehøyskolen er stengt om sommeren og går over til hotelldrift, med resepsjon, lounge og egen café.

Peder forteller at han selv var nysgjerrig på elektrisk terrengsykkel, men han opplevde at det var vanskelig å få prøve en sykkel før han kjøpte. Når han endelig fikk tak i en sykkel som han kunne låne med seg ut i marka, ble han fort overbevist om at dette var en god aktivitet som flere kunne ha nytte av. Han valgte derfor å kjøpe to elektriske terrengsykler for utleie. Syklene var utleid flere ganger i 2019. Han øker satsningen for 2020 og har nå 6 sykler til utleie. For de som ikke sykler mye kan det være billigere og enklere å leie en sykkel enn å eie.

Fra sine nye lokaler på Grefsen er det god tilgang på stier. Han satser enn så lenge kun i Oslo. Det er mye privatpersoner som leier, dette vil også være et fint tilbud for turister og tilreisende som kanskje bor på hostelet på Rønningen Folkehøyskole. Peder tilbyr både sykkelutleie og guiding. Man kan også bestille gruppeturer for inntil 5 personer. Dette er hovedsaklig turer på inntil 4 timer og de egner seg både for privatpersoner og for bedrifter. For enkelte firmaer kan dette være en sosial aktivitet som er et alternativ til ting som fredagspils, fotball eller quiz.

Peder oppfordrer alle som er interessert til å besøke hans nettside www.offroadebike.no, her finner man kontaktinfo, priser og bestillingsskjema. Han kan også kontaktes på instagram @offroadebike. Offroad E-bike Adventure åpner for 2020 sesongen senest over påske, og de tar forholdsregler for å minimere risikoen for corona-smitte.

Artikler