Test: 2019 Canyon Neuron:On 5.0

Test: 2019 Canyon Neuron:On 5.0

Neuron:On er en ny modell av året. Denne har 29″ hjul og 130mm vandring fremme og bak. Jeg har blitt vant til å se at nye modeller lanseres med batteri som er integrert i ramma. Men ikke Canyon, de velger utvendig batteri også på denne modellen. Og det er på mange måter bra. Utvendig batteri har sin plass i markedet, det gir både lettere og billigere sykler. Canyon Neuron:On 5.0 veier 23,16 kg inkludert pedaler på min vekt. Setter man opp hjulene slangeløst så er man nok nede på 22-tallet.

2019 Canyon Neuron:On 5.0

Utstyr

Canyon Neuron:On 5.0 er utstyrt med Shimano E8000 motoren. Se en test av motoren her. Display og bryter er fra E7000-serien. Dette er en god miks. Bryteren er passe liten og enkel å betjene, jeg tror de aller fleste vil foretrekke denne over E8000-bryteren. Med det kompakte E7000 displayet blir det enklere å koble opp apper via bluetooth. Batteriet leveres også av Shimano og er på 500Wh.

Bakdemperen er en Rockshocx Deluxe R og bremsene er Shimano MT500, dette er gode komponenter og det er hyggelig å se dem i denne prisklassen. Gaffelen fra Rockshox og heter Recon RL. Denne har god demping, men den er litt spinkel. Selv om bremsene er gode så lider de litt av at Canyon har valgt bremseskiver på 180mm. 203mm er nærmest standard på emtb, i alle fall på fremhjulet. Det er også litt vanskelig å skjønne hvorfor de valgte et gammelt XT-bakgir sammen med en 11-36t kassett, her mangler man lettere gir. Jeg hadde fortrukket at sykkelen kom med Deore M6000 gir og 11-42t kassett.

2019 Canyon Neuron:On 5.0

Til lettere terreng

Dette utstyrsvalget definerer sykkelen, dette skulle aldri være en grov stisykkel, og den fortjener ikke kritikk for det. Joda, Canyon kunne valgt en mer kapabel og tyngre dempergaffel fra Suntour til ca samme pris, men det virker riktig med en lettere gaffel her. Vil man ha en sykkel for grovere stier så kan Canyon by på Spectral:On. Neuron:On 5.0 klatrer like godt som de fleste andre elektriske terrengsykler, og den er rask og kapabel så lenge stien ikke blir for tøff. Man skal kjøre ganske fort nedover på grov sti før man merker sykkelens begrensninger. Geometrien på denne sykkelen er overraskende god. kjedestagene er 440mm lange, dette er ganske så kort til å være en emtb med 29″ hjul. styrevinkelen på 67,5* er akkurat passe slak, sykkelen føles trygg i utforkjøringer samtidig som styringa er kvikk.

2019 Canyon Neuron:On 5.0

Konklusjon

Canyon Neuron:On 5.0 er den mest kapable elektriske stisykkelen jeg har testet til under 35.000 kroner. Dette er en kvikk og leken 29er sykkel som føles trygg i normale hastigheter.

Spesifikasjoner

Pris: 34.999kr inkl mva og frakt
Rammestrl: S/M/L/XL
Gaffel: Rock Shox Recon RL, 130 mm
Demper: Rock Shox Deluxe R, 130 mm
Girskifter: Shimano Deore XT Shadow +, 1 x 10
Bakgir: Shimano Deore XT
Bremser: Shimano MT 500 (180/180 mm)
Nav/felg: Shimano MT400/ Alex EM30
Dekk f/b: Schwalbe Hans Dampf/ Nobby Nic Addix Speedgrip, 29“ x 2.6“
Styre: Race Face Ride Riser, 760 mm
Stem: Race Face Ride, 60 mm
Setepinne: Iridium Drop, Hub: 150 mm
Sete: Canyon SD:ON
Motor: Shimano Steps E8000
Batteri: Shimano Steps E8010 (504 Wh)
Veid til 23,2kg inkl pedaler

Sykkeltester Tester