2022 Santa Cruz Heckler – intro og prøvetur

2022 Santa Cruz Heckler – intro og prøvetur

Santa Cruz lanserte nylig en ny Heckler. Vi fikk se på toppmodellen, en Heckler AXS X01 RSV i størrelse Medium. Importøren forteller at de har veid den til 21,7 kg uten pedaler. Det er en god vekt for en sykkel med et stort 720 Wh batteri. Se vår video for mer info og bilder fra prøvetur.

Det er lite sykler tilgjengelig. I Europa er det angivelig kun England og Norge som har fått tildelt sykler. Norge fikk 5 sykler for salg, og jeg antar de er solgt allerede. Hvis du virkelig vil ha en slik sykkel bør du kontakte en forhandler og forhåndsbestille fra neste leveranse.

MX og 29″

Heckler kommer nå i to utgaver. MX utgaven er ikke helt ulik den gamle modellen. Kjedestag-lengdenden er uendret på rundt 445mm. Men vinkler er endret. Styrevinkelen er nå nede i 64,5* i laveste stilling. Man kan snu en brikke i demperens oppheng som øker styrevinkelen til 64,8*. En annen ting som er endret er selvfølgelig hjulstørrelsen. MX betyr blandet hjulstørrelse med 29″ framme.

2022 Santa Cruz Heckler

Heckler 29 ser ut til å være en annerledes sykkel. Her øker kjedestaglengden til rundt 460mm, og akselavstanden øker nødvendigvis. Vi forventer at Heckler 29 er en litt mindre kvikk og litt mer stabil sykkel. Vinkler, krankhushøyde og rammelengde er riktignok likt som på MX-modellen.

Ny karbonramme

Santa Cruz har så langt kun laget elsykler med noe de kaller CC karbonramme. CC er deres dyreste rammeteknologi. Men det finnes også en billigere C karbonramme, denne er normalt noen få hundre gram tyngre. Vi er glade for at Santa Cruz har introdusert den litt billigere rammevarianten, dette er noe vi har ventet på! Heckler er fortsatt en relativt lett sykkel. Innstegsmodellen Heckler C MX med R-kit oppgis til 22,13 kg.

2022 Santa Cruz Heckler MX

Modeller og spesifikasjoner

Tidligere kom R-kit med Shimano E7000-motor. Derfor synes ikke vi at innstegsmodellen var så interessant. Vi måtte opp på S-kit, og da ble prisen litt høy. Vi er glade for at Santa Cruz nå bruker Shimano EP8 på alle versjoner. Vi synes at R-kit versjonen ser interessant ut nå.

  • Heckler C R 81.000 
  • Heckler C S 91.000
  • Heckler C XT 100.000
  • Heckler C GX axs 110.000
  • Heckler CC X01 axs RSV 130.000


Nyheter Sykkeltester Tester