Vi tester Revgrips Pro holker

Vi tester Revgrips Pro holker

Revgrips finnes i forskjellige varianter, vi har testet Revgrips Pro Medium (32.5mm). Disse holkene koster $89.95 og leveres i en rekke fargekombinasjoner. Vi valgte en tradisjonell og anonym fargekombinasjon med sort og grått. Se vår video av testen, eller les videre under.

“ISOLATE YOUR HANDS AND IMPROVE COMFORT”

…sier Revgrips. Det skal vi nå teste. Fredrik kan få problemer med hendene sine ved stisykling. Han får smerter og blir svakere i hendene. Kan Revgrips være løsningen?

Om Revgrips Pro

Holkene bestør av en tønne med gummibelegg, et utvalg plastskiver og endestykker av metall. Plastskivene legges mellom holke-kroppen og endestykkene. Man kan kombinere forskjellige plastskiver for å justere hvor mye demping holkene gir. Ønsker man å sette opp holkene hardest mulig bruker man ingen skiver. Grepene på holkene er ikke i kontakt med styret, de klemmes fast av endestykkene som festes i styret.

Mykt oppsett

Vi testet holkene først i mykeste innstilling. Fredrik forventet at dette skulle være beste innstilling for ham, men det fungerte ikke helt som ønsket. Dempingen i holkene merkes godt, men det hadde noen negative sider. På enkelte typer underlag mistet han for mye følelse og tilbakemelding fra underlaget. Dette kunne gå utover presisjon og fart ved stisykling. Med såpass mye demping i holkene så følte Fredrik at de beveget seg for mye. Han grep instinktivt hardere om holkene, dette førte til at han raskt ble sliten i hendene.

Holkene er ikke dårlige i mykeste innstilling, men det avhenger av hvordan de brukes. Ved rolig sykling er man ikke like opptatt av tilbakemelding fra underlaget. Da var det lett å sette pris på den generøse dempingen.

Revgrips Pro Medium

Hardere oppsett

Det var med litt reduserte forventninger at vi satt opp holkene med “medium” demping. Og det fungerte mye bedre. Det var fortsatt bra med demping i holkene, men nå var følelsen av presisjon og kontroll en helt annen. Den usikre og vage følelsen var borte, dette fungerte like bra som med vanlige holker. Fredrik ble glad i dette oppsettet. Dempingen gjorde en forskjell og det opplevdes ikke som et kompromiss.

Vi forsøkte også det hardeste oppsettet. Det bød fortsatt på litt demping, mer enn vi er vant til fra vanlige holker. Følelsen av kontakt med underlaget var god, men ikke merkbart bedre enn med “medium” innstillingen.

Annen tilpassing

På grunn av Revgrips sitt design med endestykker som holder de “flytende” håndtakene så beslaglegger Revgrips noe ekstra plass på styret. Dette merkes hovedsaklig ved at vi ikke kan holde like langt ut på kanten av styret som vi er vant til. Styret føles smalere når man monterer Revgrips. Man kan vurdere å bytte til et bredere styre med disse holkene. Noen kan også merke at avstanden til bremsehendel og girskifter øker. Om man ikke har veldig korte hendler på bremsene så betyr ikke dette noe.

Konklusjon

Fredrik har kjørt Revgrips Pro med “medium” demping i hele år. Holkene har ikke vært noen vidunderkur for ham. Men de har fungert godt og redusert plagene endel. Vi har forsøkt mange forskjellige holker de siste årene, og det er forskjell på hvor godt vanlige holker fungerer. Men ingen av dem har fungert like godt som Revgrips Pro, dette er Fredriks foretrukne holker. Også jeg som ikke har disse problemene med mine hender trives med Revgrips. Men det gir ikke meg noe ekstra å bruke disse holkene.

Produkttester Tester