Blir elsykkel-batteriene bedre?

Blir elsykkel-batteriene bedre?

I 2013 lanserte Bosch et batteri med 400Wh kapasitet. Dette var det største batteriet de tilbød. Rundt 2015 skjedde det et gjennombrudd i lithium-ion batteri-teknologien. Dermed kunne Bosch lansere sitt 500Wh batteri i 2016. Shimano, Yamaha, m.fl. kom også ut med 500Wh batteri.

elsykkel batteri tetthet Bosch

Deretter har det ikke skjedd mye. Det har nå gått rundt 5 år, og batteriets “energi-tetthet” er omtrent uforandret. Joda, vi har fått batteri med betydelig høyere kapasitet. Men dette oppnås ved å lage større og tyngre batterier med flere celler. Selve battericellen inneholder ikke mer energi. Det er litt rart, for det har blitt lagt ned mye ressurser i batteri-forskning. Og det produseres mange ganger flere batterier i dag enn i 2016, takket være elbilene.

Nå ser det imidlertid ut til at batteri med høyere energitetthet er på vei. Dagens 500Wh batteri kan øke til 570Wh ila få år, uten at vekten går opp. Det jobbes med flere teknologier og jeg går igjennom noen av dem i denne videoen. Se og hør mine tanker om fremtiden for elsykkel-batteriet her.

Artikler