Her er nye 2023 Thok Gram og Gram RC

Her er nye 2023 Thok Gram og Gram RC

Synes du Thok har for få fulldempede elektriske stisykler med 170 mm vandring? Gode nyheter, her er en til, den nye Thok Gram.

Vi har tidligere testet Thok TK01, Thok Gram er ikke helt ulik. Begge har 170 mm vandring og Shimano EP8-motor. Så, hvorfor trenger Thok to slike sykler? Gram er en ny og oppdatert high-end versjon av denne Super-Enduro sykkelen. Den får en ny karbonramme med oppdatert geometri, og den skal være lettere enn TK01 som er oppgitt til 24,7 kg. Vi har hørt uoffisielle påstander om en vekt på 23-tallet, så vi forventer at Gram er ca 1 kg lettere enn TK01.

Rammen

Fronten av rammen, med et stag mellom styrerør og underrør, ligner på TK01 rammen. Gram får flere slike stag, ett på toppen av seterøret og ett rett over motoren. Thok forteller at disse stagene stiver opp ramma på flere viktige steder, samtidig som det tillater fleks andre steder. Jeg tenker at dette kan være en god og vektbesparende måte å stive av en ramme med en stor batteriåpning i underrøret.

Motor og batteri

Thok Gram kommer med Shimano EP8-motoren (EP800). Jeg antar at Thok går over til den nye EP801-motoren når Shimano har fått opp produksjonstaken. Begge er behagelige motorer som er enkle å kontrollere på vanskelig underlag, også med maks motorassistanse.

Begge Gram-modellene får Shimano sitt 630 Wh batteri. Joda, mange av konkurrentene har 700-750 Wh i dag. Men jeg synes det er fint at vi har alternativer med litt mindre batterikapasitet. 630 Wh er ikke lite, og man sparer både penger og vekt med et litt mindre batteri.

Thok Gram – 89.990 kr

Grunnmodellen har blandede hjulstørrelser med 27,5″ bak og 29″ fremme og dempervandringen er 170 mm i begge ender. Geometrien ser riktig ut med 64* styrevinkel og 450 mm lange kjedestag. En akselavstand på 1.246 mm i størrelse M er passe langt, ikke ekstremt for en 170 mm sykkel. Prisen på 88.990 kr er 17.000 mer enn Thok TK01. Og slik skal det jo være, Gram er high-end modellen. Prisen inkluderer levering.

Thok Gram geometri

Thok Gram RC – 117.990 kr

Toppmodellen har også blandede hjulstørrelser og 170 mm vandring bak. Men ikke fremme. Her sitter det en Fox 38 Factory-gaffel med 180 mm vandring. Thok oppgir samme geometri for RC-modellen, og det er jo litt rart ettersom den har en lenger gaffel. I følge bikegeo.muha.cc er styrevinkel er sete- og styrevinkel 0.4* slakkere. Andre mål, som akselavstanden og reach påvirkes marginalt. Prisen er 117.990 kr inkludert levering.

Beregnet geometri for Gram RC
Beregnet geometri for Gram RC

Tilgjengelighet

Syklene er på lager og tilgjengelig for bestilling umiddelbart fra Thok sine nettsider. Men det finnes også en norsk agent. Sykkelen kan og bestilles gjennom Flaid i Kongsberg. De hjelper til med valg av sykkel og størrelse, og man kan kontakte dem ved spørsmål eller problemer i etterkant. Bestiller man gjennom Flaid kan man velge mellom levering hjemme med posten eller levering i Kongsberg.

Mine tanker

Thok har alltid hatt godt prisede sykler med aluminiumsramme. Nå presenterer de en modell som skal konkurrere i high-end sjiktet. Dette er ikke billige sykler, men prisen er ikke så avskrekkende sammenlignet med konkurransen. Thok Gram er blant de lettere i kategorien for langvandrede, grove elektriske stisykler.

Nyheter