Bosch lanserer Performance CX Race for konkurransesykling

Bosch lanserer Performance CX Race for konkurransesykling

Den nye Bosch Performance CX Race kommer i et begrenset opplag. Kun et fåtall modeller vil være i salg med denne motoren. Motoren er hovedsakelig utviklet for rittsyklistene. Slik har det vært lenge i annen sykkelsport, og f.eks bilsport. Mye av utviklingen skjer rundt lagene som konkurrerer. Også kommer oppdateringene til forbrukermarkedet litt senere.

Bosch Performance CX Race

Samme motorkraft, men den varer lenger

Den nye Performance CX Race har 85Nm maks kraft, akkurat som Performance CX. Men den forsterker kraften man legger i pedalene mer enn dagens motor, opp fra 340 til 400%. Samtidig går vekten ned fra ca 2,9 til 2,75 kg.

Bosch Performance CX Race

Performance CX Race er fortsatt en lovlig motor med 250W nominell effekt og assistanse opp til 25km/t. Men de har maksimert tiden man har full motorkraft. I en rittsituasjon har man ikke tid til å vente på at motoren skal aktivere mykt og forsiktig. Derfor er motoren sterk fra den aktiveres, og kraften opprettholdes angivelig til over 120 tråkk i minuttet. Og motoren gir full kraft opp til 25km/t, der kuttes den hardt. Det er viktigere med tilgang på motorkraft enn at motoren skal kutte behagelig. I tillegg er det litt “motor overrun”, altså at motoren fortsetter å kjøre et øyeblikk etter man har sluttet å tråkke. Det betyr at man har fremdrift selv om man må slutte å tråkke et øyeblikk.

Rob fra emtbforums.com fikk være med på lanseringen og har testet motoren. Se videoen under for mer detaljer.

Nyheter