Nye Trek E-Caliber

Nye Trek E-Caliber

En ny type elsykkel for en gruppe som underlig nok har vært oversett – sa Trek i sin teaser for presselanseringen.

Vi har ventet på at Trek skal lansere en lettere og svakere emtb, en mild emtb. Men slike sykler finnes allerede, så man ikke si at den kundegruppen har blitt neglisjert. Så hva er det Trek vil lansere?

Trek E-Caliber

Trek E-Caliber

Det er den nye Trek E-Caliber. Joda, det er en mild emtb, men det er ikke alt. Det er en skikkelig rittsykkel. E-Caliber ser ut til å være den første elektriske terrengsykkelen laget for rittsyklistene. Og joda, man kan vel si at de har vært neglisert av elsykkelprodusentene. Men det er kanskje gjensidig. Er rittsyklistene klar for elsykkelen?

E-Caliber highlights

Det finner Trek ut med E-Caliber. Dette er en fulldempet sykkel med 120 mm dempervandring framme og 60 mm bak. E-Caliber er et lite hakk grovere en Supercaliber, sykkelen den er basert på. E-Caliber har 20 mm lenger vandring på gaffelen og styrevinkelen er redusert til 67,5*. Med en «reach» på 440 mm er ramma også 15mm lenger i størrelse Medium. Trek har designet E-Caliber for å være noe mer stabil og kontrollert i fart.

Demping bak

E-Caliber IsoStrut

Demperen er den samme som på Supercaliber, Trek IsoStrut. Denne løsningen sparer en del vekt. Trek forteller at bakhjulsopphenget effektivt overfører kraften fra tråkket, slik at sykkelen føles responsiv som en halvdemper.

To-i-en

E-Caliber er mer enn bare en elsykkel, den er også en vanlig tråsykkel. Trek har valgt motor og batteri fra Fazua. Motoren på 55 Nm yter 250W kontinuerlig effekt og 450 W spisseffekt. Motoren sitter i Fazua sin «drive pack» som også huser batteriet på 250Wh. Hele enheten veier 3,3 kg. Denne kan fjernes slik at E-Caliber kan sykles uten motor. Dette medfører riktignok en liten vektstraff. Det grove krankhuset som inneholder noen tannhjul blir værende i ramma.

Fazua motor system
Fazua and E-Caliber range

Våre tanker

Jeg omtaler E-Caliber som en elektrisk rittsykkel, men den er mer enn det. Jeg er sikker på at man ikke må være en rittsyklist for å sette pris på en lett sykkel som tråkker effektivt og fungerer like godt uten motor. Det blir interessant å teste denne sykkelen og se om det stemmer.

De forskjellige modellene

Trek forteller at noen forhandlere vil ha sykler tilgjengelig fra månedskiftet februar/mars. E-Caliber 9.6 er leveringsklar fra begynnelsen av april.

Nyheter