En helt ny Trek Powerfly FS – fulldempet emtb

En helt ny Trek Powerfly FS – fulldempet emtb

Den fulldempede Trek Powerfly FS har vært med oss siden 2015. Den har sett noen forbedringer opp igjennom årene, som integrert batteri og karbonramme. Men det har ikke vært noen store oppdateringer. Ikke før nå.

Trek Powerfly FS

2021 utgaven av Powerfly FS er betydelig endret. Den gamle modellen var en mer allround stisykkel for litt lettere bruk. styrevinkelen var relativt bratt, og dempervandringen var moderate 140/130mm. Den nye modellen kommer med Bosch Performance CX motor. Den har 100mm demper-vandring bak og 120mm fremme. Joda, styrevinkelen på 66,5* er fin, men dette ser ikke ut til å være en sykkel for de ivrigste stisyklistene. Trek Powerfly FS henvender seg nå til en ny gruppe syklister.

Store forandringer

«Powerfly FS er fullstendig redesignet, og har nå et helt nytt chassis, som gjør at den appellerer til flere syklister. Kunder som vil sykle lenger, få med seg tyngre last på en dumpete pendlevei eller prøve seg på terrengsykling for første gang, finner akkurat det de trenger i Powerfly FS.» Sier Trek i sin pressemelding.

Trek Powerfly FS Equipped

Mer transport og mindre sti altså. Og det er jo en god idé. En fulldempet terrengsykkel med plass til brede dekk er et utmerket verktøy om man sykler hele året. Brede piggdekk føles trygge og gir god fremkommelighet vinterstid. Dempingen bak er også viktig for grep i motbakker når man sykler på snø. En fulldempet sykkel gir god komfort hele året. Man kan gjerne sitte på setet hele turen.

En iøyenfallende endring på den nye modellen er plasseringen av demperen. Normalt sitter denne inni det store ramme-triangelet. Trek har nå valgt å plassere den helt inntil seterøret for å oppnå et renere og mer ryddig utseende. Demperen er meget utsatt for skitt fra bakhjulet i denne posisjonen. Derfor kommer alle modellene med enten en stor eller liten skjerm som beskytter demperen.

Ny demperinnfesting

Powerfly FS Equipped

En sykkel som er laget for helårs-transport trenger mer enn god demping og brede dekk. Trek lanserer to modeller som de kaller «Equipped». Disse leveres med skjermer, bagasjebrett, støtte og lys.

Bagasjebrettet finnes i tre forskjellige oppsett

Ikke Equipped

Trek lanserer også to modeller uten skjermer, støtte, osv. Da er Powerfly FS mer en vanlig terrengsykkel. En sykkel for de som ønsker å prøve seg på terrengsykling. Kanskje en sykkel for deg som er mer opptatt av å komme deg ut og utforske enn å sykle raskest mulig ned en bratt sti?

Trek Powerfly FS

Priser og spesifikasjoner

Powerfly FS 9 625Wh Equipped – 69 999 NOK
Powerfly FS 4 625Wh Equipped – 48 499 NOK
Powerfly FS 7 500Wh – 59 499 NOK
Powerfly FS 4 625Wh – 49 499 NOK
Powerfly FS 4 500Wh – 42 999 NOK

Nyheter