PRO lanserer elsykkel-spesifikt styre og holker

PRO lanserer elsykkel-spesifikt styre og holker

PRO er en produsent av sykkelkomponenter som eies av Shimano. De lanserer i dag et elsykkelspesifikt styre som heter Pro Koryak E-Performance. Kan det ha noe for seg da? Trenger elsykler andre styrer?

PRO Koryak E-Performance

Vi har enda ikke testet styret, men vi synes det virker interessant. Karbonfiber-styret har en uvanlig utforming med plass til Shimano elsykkeldisplay i midten. Her sitter displayet godt beskyttet og integrasjonen ser pen ut. Videre er styret designet for å skjule kablene til motorsystemet. Å skjule kablene hjelper ikke bare på utseendet, det kan beskytte kablene i tillegg. Dette ser interessant ut, og det får meg til å lure på hvorfor ingen har introdusert et slikt styre tidligere.

Styret er 800mm bredt, det er ganske normalt. Det har også 20mm oppsving (rise) og 11* bakoverbøy (backsweep). Styret har et integrert stem på 65mm, det virker umiddelbart litt langt. PRO forteller videre at den effektive lengden på stem’et er 49mm. Det betyr at det er endel grader positiv “rise”, altså at stem’et peker oppover. For å få en 49mm horisontal lengde av en 65mm lang stang så trenger man en vinkel på rundt +20*. Forutsetningen for den påstanden er at man monterer styret på en sykkel med 66* styrevinkel. Kanskje får vi teste dette styret? Det blir spennende å se nærmere på det.

PRO lanserer også elsykkel-spesifikke holker. Disse skal være formet slik at de flukter med bryteren som betjener motoren. Utover det ser det ikke ut til at disse har noen elsykkel-spesifikk funksjon.

Vi nevner også at PRO lanserer justerbare setepinner. Disse kommer i 100mm og 150mm vandring. Sistnevnte er laget for stisykler og kommer med en diameter på 30.9, 31.6 og 34.9mm.

Nyheter