Hurtigtest: 2018 Conway eMF527+ SE

Hurtigtest: 2018 Conway eMF527+ SE

Jeg har lenge ønsket å teste sykler i litt lavere prisklasser. Hvor mye må man ut med for å få noe som fungerer godt på sti? Nå fikk jeg endelig sjansen til å teste en av de billigere fulldempede elsyklene. Dette er en 2018 Conway eMF 527+ SE. «+» betyr at den kommer med brede dekk, nærmere bestemt Schwalbe Nobby Nic 2,8″ Performance. Performance-serien duger fint på tørt sommerføre, men så snart stiene blir våte og glatte så savner man noe med mer gripevillig gummi, særlig fremme. På utstyrslista finner vi videre Sram NX 11-delt girsystem, dette er et godt fungerende girsystem som dekker de fleste behov. Motoren kommer fra Bosch og er en Performance CX, Bosch sin stisykkelmodell. Kassetten har 11 tenner på det minste drevet og 42t på det største, dermed har man lette nok gir til det meste av utfordringer på sti. Her finner vi også en setepinne som kan heve og senke setet, en såkalt senkepinne, med 125mm vandring. Det finner man ikke alltid på de billigste fulldempede elsyklene, og det er et stort pluss. Batteriet er på 500Wh, dette er også bra på en budsjettmodell. Bakdemperen er en Rockshocx Monarch RL. Det er fint å se at de har funnet plass til en såpass god demper på en billig sykkel. Gaffelen føles ikke like god, denne er en Sektor Silver TK fra samme produsent. Den har luft-demping og gjør en grei jobb, men den er ikke like følsom og stødig som de dyrere modellene. M315 bremsene fra Shimano er i samme kategori. Disse komponentene fungerer til normal stisykling, men de kommer til kort i raske og rufsete utforkjøringer. Gaffelen mister da litt kontakt med underlaget og bremsene leverer etterhvert litt varierende bremsekraft. Sykkelen jeg tester er 44cm, det pleier å bety Medium hos de fleste produsenter. Denne kan man vel kalle en liten Medium. eMF 527+ SE kommer i 3 størrelser og dette er den minste.

2018 Conway eMF 527+ SE

For meg på 181cm er denne litt liten, men det går egentlig helt greit. Det er litt gammeldags geometri på ramma, avstanden fra setepinnen til styrerøret er kort og kjedestagene (krank til bakhjul) er lang. Styrestemmet er langt for å få en god sittestilling. Frem til rundt 2016 var det slik de elektriske terrengsyklene så ut, særlig de fra Tyskland og Frankrike. På grunn av de litt lange kjedestagene er akselavstanden på sykkelen fin. Man får en grei sykkel nedover som kanskje hemmes litt av et langt styrestem som trekker ryttervekten fremover. Man får også en sykkel som klatrer godt i bratt terreng. Med kjedestag på 482mm så forventer man ikke en leken sykkel, men det kan kompenseres for ved å velge en litt liten rammestørrelse. Til det jeg kaller «variert stisykling», som typisk ikke foregår på de bratteste og mest teknisk krevende stiene, så innfrir denne sykkelen. Bremsene oppleves konsistente og gir god kraft med de store bremseskivene, og dempegaffelen gir god komfort. Også geometrien er grei til denne bruken. Testturen ble avsluttet ned Aron, en alpintbakke med løyper for utforsyklingsykling. Som forventet så mistrivdes sykkelen litt her. De små hoppene gikk fint, men bremser og gaffel protesterte i de bratteste og mest steinete utforkjøringene. Sykkelen er ikke laget for slik sykling, men det går, riktignok litt sakte. Men jammen var det gøy likevel, selv med en billig sykkel.

2018 Conway eMF 527+ SE

I fjor testet jeg Merida eOne-Twenty til 39.990kr. Denne hadde nok taklet Aron bedre takket være litt grovere gaffel og bremser. Men Merida satt opp prisen til 44.990kr for 2018, dermed er det en prisforskjell av betydning ned til eMF 527+ SE.

2018 Conway eMF 527+ SE

Spesifikasjoner

120mm vandring fremme og bak, Bosch Performance CX motor, Schwalbe 2.8″ Performance plussdekk, godt girsystem, 500Wh batteri. Vekt 23+ kg med pedaler.
Pris 40.990kr

Konklusjon

Vil man ha billigst mulig fulldempet emtb så er denne Conway-sykkelen en god kandidat. Conway eMF 527+ SE har det utstyrsnivået man trenger for stisykling. Men de ivrige stisyklistene som liker fart nedover på sti vil føle seg begrenset av denne.

Pluss

  • Fin pris
  • Fin senkepinne og demper

Minus

  • Gammeldags rammegeometri
  • Noe svak dempegaffel og bremser
Sykkeltester Tester