Strava for elsyklister

Strava for elsyklister

Har du syklet umotorisert terrengsykkel, eller landeveisykkel de siste årene så har du kanskje brukt Strava. Strava er et verktøy for å registrere all slags treningsaktivitet. Man logger turen med en gps-klokke eller mobiltelefon og laster turen opp på en personlig Strava-profil på nett. Strava er kanskje mest kjent for «segmentene». Et segment er en del av en tur, f.eks en tøff motbakke eller en utfordrende utforkjøring. Man kan selv opprette et segment, og alle som sykler dette segmentet får resultatet registrert på segmentets resultatliste. Tiden brukt på segmentet vises også på rapporten etter endt tur. For mange er dette motiverende, men det kan også gå for langt. Alle turer blir en konkurranse, og man unngår kanskje å ta hensyn til andre brukere av marka om de skulle stå i veien for en rekordtid på et segment. Strava kan være gøy og motiverende, men det finnes viktigere ting. Vis hensyn og avbryt om nødvendig et rekordforsøk.

Men, kan elsyklister bruk Strava da? De kommer jo til å ta alle rekordene i bratte motbakker? Ja, hvis man registrerer turen sin som «Ride», altså sykkeltur, så kan hvem som helst ta førsteplassen på enkelte sykkel-segment. Men dette er vel ikke så givende for oss elsyklister? Og det er provoserende for de som jobber hardt for å sette god tid på et segment. Tilbake til spørsmålet, ja, elsyklister kan bruke Strava. Strava har laget en egen kategori som heter «E-Bike Ride». Bruk denne til alle elsykkelaktiviteter.

Har du allerede forsøkt å lagre en tur som E-Bike Ride så har du høyst sannsynlig opplevd at du ikke får opp et eneste segment på tur-rapporten. Og det kan man kanskje synes er litt kjedelig. Men E-Bike Ride kategorien støtter også segmenter, grunnen til at man ikke får opp segmenter på turen sin er at segmenter lages av brukerene. Vi må altså lage våre egne segment. Jeg har laget noe sånt som 10 segment, og kun på et segment i Danmark er det registrert andre elsyklister enn meg. Om jeg får lyst til å måle meg mot tidene på sykkel-segmentene så hender det jeg lager et elsykkel-segment som er ca identisk med sykkel-segmentet. Nå som interessen for emtb er økende, og salget av elektriske terrengsykler tar seg opp så regner jeg med at det blir flere elsyklister som bruker Strava i marka. Husk å registrere turene som E-Bike Ride. Og opprett gjerne segmenter. Da vil det sannsynligvis dukke opp nye navn på elsykkel-segmentene etterhvert, og du kan se hvem som bruker elsykkel der du sykler. Kanskje finner man seg en ny turkamerat på denne måten.

Artikler