45NRTH Nicotine 29×2.35″ piggdekk testet

45NRTH Nicotine 29×2.35″ piggdekk testet

Det er et brukbart utvalg i piggdekk for sykler med 27,5 hjul. Men nå kommer flere og flere elektriske terrengsykler med minst ett 29″ hjul, og her er utvalget noe dårligere. 45NRTH Nicotine er det bredeste piggdekket i 29″ som selges i Norge. Dette er oppgitt til 2.35″ bredde og det måler 60mm mellom dekkveggene, dette er målt på en felg med 30mm innvendig bredde. Nicotine har kun 222 pigger pr dekk.

Schwalbe sitt bredeste dekk for de mindre 27.5″ hjula er 2.6″ bredt og har 344 pigger. Dette har mye bedre grep på is, men det er noe smalt for sykling på snø. Dekket fra 45NRTH er smalere, men siden omkretsen er større så er dekkets bæreflate mot snøen ganske lik. Disse to dekkene sporer lettere og synker lettere igjennom snøoverflaten enn de bredeste piggdekkene. 45Nrth Nicotine har imidlertid meget godt grep i sving på hardpakket underlag, det beste jeg noen gang har opplevd med et piggdekk.

Produkttester Tester