Hva er nytt med den oppdaterte 2023 Canyon Spectral:ON?

Hva er nytt med den oppdaterte 2023 Canyon Spectral:ON?

Canyon lar seg ikke stoppe. De lanserte 3 sykler i forrige uke og følger opp med en til i dag. Men, hvor ny er den egentlig?

2023 Canyon Spectral:ON CF 7
2023 Canyon Spectral:ON CF 7

Se godt etter… Nei? Den nye Spectral:ON har en 10 mm lenger gaffel. Det betyr at Canyon nå har elektriske stisykler med 160, 170 og 180 mm gafler. I tillegg har de Neuron:ON med 140 mm gaffel. La meg gjette, vil den neste sykkelen de lanserer ha 150 mm gaffel? Kanskje en lettvekts emtb?

Tidlere Spectral:ON modeller har alltid vært noe brattere, mer lekne og mindre grove enn konkurrentene med 160 mm gaffel. Jeg synes det var fint, sykkelen var litt annerledes. Men jeg antar at de litt grovere 160 mm syklene er mer populære, det virker fornuftig av Canyon å konkurrere direkte i dette segmentet.

Geometri

Årets ramme er den samme som fjorårets, men en 10 mm lenger gaffel påvirker geometrien. Sete- og styrevinkel reduseres med 0.5*. styrevinkelen på 65* er ca det vi forventer i denne kategorien. Og setevinkelen på 76* er fortsatt brukbart bratt. En akselavstand på 1.252 mm er langt, men ikke ekstremt for størrelse L. Dette skyldes til dels de korte kjedestagene på 440 mm. 440 er et godt tall for en allsidig emtb som ikke vil gi slipp på sin arv som en leken sykkel.

App, app, det er mer

Canyon ville selvfølgelig ikke lansert en ny modell som kun har lenger gaffel og nye farger. Denne lanseringen handler mye om Trail Connect app’en.

Whether you’re logging miles ridden and vert crushed or just keeping tabs on your baby, the GPS function of the Spectral:ON has got you covered. The new Canyon app connects to the IOT Module integrated into the 2023 Spectral:ON logging the location of your bike and can even send an alarm notification if your bike gets tampered with. The GPS locator even stays enabled if the bike’s battery dies.

Alongside the GPS feature, the Connected App also has your back right from setup, through to service and support. Spare parts, user guides, service and assembly videos, as well as all the tech details about your pride and joy are just a touch away.

-Canyon
Canyon Trail Connect app
Canyon Trail Connect app

Shimano og GPS-oppkobling

Høres dette kjent ut? Andre motorer, som Bosch Smart System har GPS-lokalisering og slikt. Canyon bruker dette på deres nye Strive:ON, og det ser ut som de ønsket det samme på Spectral:ON med Shimano-motor.

Den nye Shimano EP8 motoren

Alle 2023 Spectral:ON versjonene kommer med den nye og forbedrede EP8 (801). Denne motoren har forbedret maksimal effekt, effektkurve, støynivå og pakninger. Se vår test av de nye Shimano EP6 og EP8 (801) motorene. Vi liker motoren godt og det er hyggelig å se den på den «nye» Spectral:ON. Sykkelen leveres fortsatt med Canyon sine 720 eller 900 Wh batteri.

De forskjellige modellene

Canyon slipper 4 versjoner av Spectral:ON i dag, det kommer en 5. modell om en måneds tid.

  • 2023 Spectral:ON CF 7 – kr 57.999 
  • 2023 Spectral:ON CF 8 – kr 69.599
  • 2023 Spectral:ON CFR – kr 110.199
  • 2023 Spectral:ON CFR LTD – kr 138.999
  • Oppgradering til 900Wh batteri – kr 4.700
Nyheter