emtb.no - elektriske terrengsykler
emtb.no - elektriske terrengsykler

Hurtigtest | Scott eGenius 710 27,5 Plus

Hurtigtest | Scott eGenius 710 27,5 Plus


Høydepunkt:
Fulldemper, Bosch-motor, god demper og dempegaffel. Pris 70.000kr pluss/minus (pris ikke oppgitt på ramo.no) (21.03.2017 - oppdatert 06.04.2017)

Scott sin e-Genius er en fint utstyrt sykkel med komponenter som fungerer veldig bra. Men tar vi pris med i betraktningen så kunne man kanskje forvente noe mer påkostede komponenter, uten at det nødvendigvis hadde gjort sykkelen så mye bedre. Som så mange andre 2017 syker så kommer også denne med Pluss-hjul, altså litt brede felger og dekk. For et par år siden regnet man 60mm som en fin og generøs bredde på dekkene, denne sykkelen kan vise til litt under 70mm brede dekk. Dekkene som Scott har valgt her er veldig gode, dette er første gang jeg har testet en sykkel og ikke hatt lyst til å bytte ut dekkene. Særlig fremdekket, Maxxis Minion DHF 2.8 er et supert dekk med godt grep og god kontakt med underlaget. Man får dekk som ruller bedre, men det er ikke noe jeg savner på en slik sykkel.

Scott har i år oppdatert en modell de kaller e-Spark, men e-Genius er uendret og moden for en oppdatering. Geometrien på ramma begynner å se litt utdatert ut. Særlig avstanden mellom krank og bakhjulet er veldig stor, såkalt kjedestag-lengde. Dette var vanlig på de første fulldempede elsyklene, mens rammegeometrien de nyeste elsyklene begynner å ligne på dagens vanlige fulldempede stisykkler. Jeg kunne også ønske meg at vinkelen på gaffelen var litt slakkere, det som kalles styrevinkel. Dette gjør sykkelen tryggere i bratte utforkjøringer.

På tross av litt utdatert ramme-geometri så oppleves sykkelen overraskende lettkjørt og medgjørlig. Om man liker å hoppe og sprette over enhver hindring så blir man holdt litt tilbake av lengden på kjedestagene. Men til det de fleste anser som normal sykling så er dette en stødig og trygg sykkel både opp og ned, og med hjelpemotor og gode pluss-dekk så kan man forsere overraskende bratte motbakker. Man trives også med sykkelen på grusveier, de grove dekkene og demperne gjør bare sykkelen ekstra komfortabel og trygg i svingene.

Hurtigtest | Scott eGenius 710 27,5 Plus

Kommentarer